Fåglar

Fågelliv

Koltrastar förgyller min tillvaro i livet. Älskar den lille melankoliska sångaren…Koltrastarna brukar lyfta på vingarna och hälsa när man småpratar med dem….Har en hel samling ”black birds” runt huset, vintertid.

Det började med att jag la ut mina rönnbär (som jag haft som dekoration på en adventsbricka). När bären så småning om tog slut så hade jag naturligtvis de kära små gästerna kvar. Men nu blev det istället russin som bjudmat.

Trastarna även fått mig att gå ut med mat på ett par tre ställen…och då de är ett stort gäng – så räcker det inte med en hand full mat. Morgonen vintertid, inleds med hackning av frukt som blandas med havregryn, olja, russin, solrosfrön m.m.

 koltrast hona

När rönnbären blir övermogna så kan fåglarna bli fulla och flyga in i våra fönsterrutor. Många konvalescenter har vi tagit hand om genom åren. Det här är en koltrasthona som hade festat för mycket. Tyvärr klarar inte alla fågelskallar smällen mot rutan – denna hona avled något dygn senare – förmodligen av en blödning i hjärnan.

  vit koltrast

Denna variant med vita inslag – är inte så ovanlig som man kan tro. Detta fick jag erfara när jag skickade in bilden till några fågelexperter. Nu har denna hane gett flera avkommor med vita inslag – dock ej lika vita som sin far.

bjorktrast

 En björktrast har ”hängt” hela vintern med koltrastarna. Men ibland tar den en avstickare och äter lite rönnbär.

 vantande matgaster

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *