Bakat

 Saffransfröjd 

Till advent brukar jag baka saffransbröd och det är jag nog inte så ensam om ; ) Däremot så brukar det inte bli de traditionella lussebullarna utan solar i olika storlekar.

saffranssol

Dessa är fyllda med russin och mandelmassa. Inte snålar jag med saffran heller – ska det vara så ska det.

Solarna räcker till många och de är utmärkta vid adventskaffet eller att ge bort till någon man tycker om ; )

 

Hallontryffel

 

hallon
Gott till fest och lyxigt att ge bort!
Hallontryffel ca 30 stycken
300 g mjölkchoklad
150 g hallonpuré (1 dl)
25 g glykos (1 msk) Apoteket
50 g rumsvarmt osaltat smör
15 ml hallonsprit eller konjak
strösocker röd
karamellfärg
Pressa hallonen genom en sil med en sked så att du får hallonpure (kärnorna ska vara kvar i silen).
Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp puré och glykos.
Häll hallonpurén över chokladen och rör massan slät.
Klicka i smöret. När det smält, rör massan slät igen.
Häll i spriten och rör om.
Låt stelna i ett par timmar i svalen och forma sedan kulor som du till rullar i strösocker, färgat med röd karamellfärg. (Lite kladdigt)
Lägg dem i små knäckformar.
Frys de som inte går åt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *